Fotoboek - Kleine tuinen en stadstuinen

De kleine tuin en stadstuin

De stadstuin is uw groene oase in een druk gebied. In de meeste gevallen beperkt in ruimte maar zeker niet beperkt in mogelijkheden. In een (kleine) stadstuin of rijtjeshuistuin zien we veel hoogteverschillen, kleuren en dynamische vormen om extra diepte te creëren. 
De basis van deze type tuin is vaak een strakke belijning die van binnen naar buiten loopt, zodat de tuin als een mooi rustpunt oogt. Door een goed beplantingsplan kunnen deze strakke lijnen zachter of juist krachtiger gemaakt worden, we noemen dit ‘organisch lijnenspel’.

Praktisch en uniek

Qua tuinstijl kunt u alle kanten op in een kleine (stads)tuin. Als de basis goed uitgedacht is, dan kan er met beplanting, bestrating en verlichting een eigen stijl gecreëerd worden. Het is goed om hier ook rekening te houden met het onderhoudsaspect. Gek op tuinieren of juist helemaal niet?
Bij een kleinere tuin is ‘praktisch’ ook een zeer belangrijk element. Een goede indeling met bijvoorbeeld een compacte (fietsen)schuur op maat of afscherming van de afvalbakken zorgen voor een opgeruimde, overzichtelijke tuin. Zijn er kinderen of dieren, betreed u uw huis voorom of achterom? Dit zijn allemaal punten om rekening mee te houden bij het tuinontwerp.

Bestrating en erfafscheiding

Tegels, vlonders en grind kunnen door hun formaat, vorm, verband en kleur een positief of juist negatief effect hebben op de ruimtelijkheid van uw tuin. Het is dus belangrijk hier een goede keuze in te maken. Het leggen van grote tegels of bijvoorbeeld vlonders in de lengte of juist in de breedte, kan een enorm verschil zijn in de beleving van de grootte van de tuin.

Ook in erfafscheiding en schuttingen zijn er veel keuzes en is het belangrijk om rekening te houden met omgevingsfacturen. Wat is de stand van de zon, is er hoogbouw en hoe is uw tuin gelegen ten opzichte van het huis van de buren?

Wilt uw weten hoe ruimtelijk uw kleine tuin of stadstuin kan zijn? Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.

Neem contact met ons op Bekijk andere tuinstijlen

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
DE RUIJTER TUINEN_ZUURMOND SCHOOONHOVEN-8800
DE RUIJTER TUINEN_ZUURMOND SCHOOONHOVEN-8800

Kindvriendelijke tuin met veranda

In deze tuin kunnen de kinderen heerlijk schommelen en spelen terwijl de ouders er voor de ouders een gezellige plek is gecreëerd in de veranda. Door de weelderige beplanting is er voor de kinderen genoeg te ontdekken aan vlinders en insecten!

Laat u inspireren
ND6_7837
ND6_7837

Weelderige tuin in woonwijk

Wanneer je deze tuin binnenstapt, vergeet je alles om je heen! De nostalgische bestrating, in combinatie met weelderige beplanting zorgt ervoor dat deze tuin, welke gelegen is middenin een woonwijk, heel landelijk aanvoelt. 

Laat u inspireren
4vlist
4vlist

Oase van rust in deze stadstuin

In deze ommuurde patio zijn een veranda, nostalgische bestrating, borders en verhogingen aangebracht. Een heerlijke plek om tot rust te komen en je terug te trekken.

Laat u inspireren
DSC_0199
DSC_0199

Stadstuin met veranda, fietsenhok en verhoogde vlonder

De bewoners stonden voor de keuze; verhuizen of het helemaal naar de zin maken. Dit gezin koos voor het laatste en wij maakte de tuin helemaal naar hun zin! Een veranda aan de keuken om lekker buiten kantoor te houden en met het gezin te genieten. Een terras van hout en een overkapping voor de fietsen met sedum dak.

Laat u inspireren
DE RUIJTER TUINEN_NIENHUIS SCHOONHOVEN-8836
DE RUIJTER TUINEN_NIENHUIS SCHOONHOVEN-8836

Tuin met atelier

In deze tuin kunnen werk en privé uitstekend gecombineerd worden. In de tuin kan het gezin heerlijk spelen terwijl vanuit het atelier meegekeken kan worden in de tuin. De ronde vormen en nauwkeurige afwerking maken van deze tuin een heerlijke leeftuin.

Laat u inspireren
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
close menu icon
Tekst particulier of zakelijk

Welkom bij De Ruijter Tuinen

Hoveniersbedrijf De Ruijter Tuinen is gevestigd in Polsbroek en al meer dan 20 jaar actief in het Groene Hart. Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven en semi-overheden.

Bent u zakelijk of particulier?

Particulier Zakelijk 

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen