Fotoboek - Onderhoudsvriendelijke tuin

De onderhoudsvriendelijke tuin

Niet alleen ‘ik heb geen groene vingers’ of ‘ik heb daar geen tijd voor’ zijn redenen om te kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Ook als u al wat ouder bent of lichamelijke klachten heeft kan een onderhoudsarme tuin uitkomst bieden.

Laten we gelijk een misverstand uit de wereld helpen: een onderhoudsvriendelijke tuin hoeft helemaal niet saai, kaal of sfeerloos te zijn!

Kenmerken van een onderhoudsvriendelijke tuin

Een onderhoudsvriendelijke tuin kenmerkt zich door makkelijke planten en goede bestrating en gedegen (onderhoudsarme kunststof) vlonders en erfafscheiding. Het uitgangspunt is dat u kunt genieten van de tuin, maar weinig tot geen omkijken heeft naar het onderhoud.

Er zijn genoeg originele en creatieve manieren om een onderhoudsarme tuin met een unieke stijl te creëren. Denk daarbij aan het indelen van de tuin in vlakken, borders, hoogtes en het voorkomen van hoekjes waar u niet gemakkelijk bij kunt.

Ook zijn een aantal manieren en technieken om onkruid tegen te gaan, zoals bijvoorbeeld grindmatten, onkruiddoeken, gevoegde tegels en boomschors in borders.

Een opgeruimde tuin scheelt onderhoud

Als u weinig onderhoud wilt hebben aan uw tuin, dan is een praktische indeling belangrijk. Het plaatsen van een maatwerk fietsenschuur of ombouw voor afvalbakken houden de tuin netjes. Als alles een vaste plek heeft, dan is er rust in de tuin.

Onderhoud uitbesteden

Natuurlijk kun u er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden aan de hovenier. Bij De Ruijter Tuinen bieden we verschillende onderhoudscontracten aan. Dit kan een professionele voor- en najaarsbeurt zijn, tot volledig en periodiek onderhoud. Met regelmatig en deskundig onderhoud kunt u elk seizoen én jarenlang genieten van uw tuin.

Wilt u een onderhoudsvriendelijke tuin? Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.

Neem contact met ons op Bekijk andere tuinstijlen

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
close menu icon
Tekst particulier of zakelijk

Welkom bij De Ruijter Tuinen

Hoveniersbedrijf De Ruijter Tuinen is gevestigd in Polsbroek en al meer dan 20 jaar actief in het Groene Hart. Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven en semi-overheden.

Bent u zakelijk of particulier?

Particulier Zakelijk 

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen