Tekst - Vlonders titel

Vlonders

Vlonders hebben een natuurlijk, karakteristiek uiterlijk en zijn toepasbaar in allerlei tuinstijlen. Als strak terras in een moderne tuin of een romantische vlonder aan het water in een bloementuin. We zien vaak een mix van sierbestrating en vlonders. Deze combinatie zorgt voor ‘diepte’, afwisseling en een mooi lijnenspel in de tuin.

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
20sj
20sj
34p
34p
Tekst - Vlonders

Maatwerk

Vlonderplanken zijn er in verschillende materialen, kleuren, diktes, afwerking en structuur. De Ruijter Tuinen heeft jarenlange ervaring in het aanleggen en onderhouden van vlonders. Van ruime terrassen met hoogte verschillen tot ronde vlonders aan het water. Wij leveren maatwerk en adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Wilt u meer weten over onze vlonderaanleg? Neem gerust contact met ons op!

Neem vrijblijvend contact met ons op


Materialen en afwerking

In ‘vlonderland’ kunnen we een aantal type materialen onderscheiden: hout, composiet en bamboe. 

  • Houten vlonders zien we al jarenlang in allerlei soorten tuinen. Het heeft een warm en natuurlijk karakter en er is keuze in verschillende soorten hout. Zacht hout, hardhout en douglas-hout. Het is verstandig om houten vlonders af te werken met speciale beits of olie om de levensduur te verlengen en de kleur te behouden. 
  • Composiet is een wat nieuwer materiaal. Het heeft de ‘look’ van hout (ook afhankelijk van de gekozen kleur en type composiet), maar is onderhoudsarm, niet aan rot onderhevig en bestand tegen uv-straling. En het heeft een ander groot voordeel: composietplanken zijn slipvast. 
  • In het kader van ecologische en duurzame alternatieven voor steeds schaarser wordend tropisch hardhout, zie we een opkomst in bamboe vlonders. Dankzij een uniek gepatenteerd proces zijn er bamboe buitenproducten op de markt die qua hardheid, stabiliteit, brandveiligheid en duurzaamheid superieur zijn aan de beste tropische hardhoutsoorten. 

Vraag een offerte aan

Wilt u de kosten weten voor het aanleggen van vlonders door De Ruijter Tuinen? Wij komen graag persoonlijk langs om uw wensen en de mogelijkheden door te nemen. Op basis van deze vrijblijvende afspraak maken we een offerte op maat.

Offerte op maat aanvragen

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
close menu icon
Tekst particulier of zakelijk

Welkom bij De Ruijter Tuinen

Hoveniersbedrijf De Ruijter Tuinen is gevestigd in Polsbroek en al meer dan 20 jaar actief in het Groene Hart. Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven en semi-overheden.

Bent u zakelijk of particulier?

Particulier Zakelijk 

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen