Tekst - beschoeiing titel

Beschoeiing

Als uw tuin aan een waterkant grenst is een goede beschoeiing belangrijk om afkalving van grond langs het water te voorkomen. Daarnaast kan beschoeiing fungeren als grondkering om hoogteverschillen in de tuin op te vangen.

Naast het functionele aspect van het plaatsen van beschoeiingen, is het ook een manier om extra ruimte te creëren doordat er geen aflopende oever meer is. Denk daarbij aan de mogelijkheid een vlonder te plaatsen voor een prachtig terras aan het water of aanlegplaats voor uw boot.

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
Schermafbeelding 2019-06-28 om 21.47.20
Schermafbeelding 2019-06-28 om 21.47.20
Tuin-Benschop-de-ruijter-tuinen-24
Tuin-Benschop-de-ruijter-tuinen-24
Tekst - beschoeiing

Beschoeiing laten plaatsen

De Ruijter Tuinen is specialist op het gebied van beschoeiingen. Het is een aspect van uw tuin die u het beste door een professional kan laten uitvoeren. Niet goed geplaatste beschoeiingen gaan na verloop van tijd namelijk verzakken, slingeren en het vervangen of herstellen is kostbaar. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem vrijblijvend contact op


Hoe ziet beschoeiing er uit?

Beschoeiing wordt toegepast bij lagere te keren grondhoogten als oeverbescherming van vijvers, grachten en sloten. Een beschoeiing bestaat uit schotten van planken die horizontaal aan elkaar vastgemaakt zijn en die bevestigd worden aan verticaal geplaatste palen, die diep het water in geslagen worden. 

Indien er sprake is van grote hoogteverschillen en/of zware belasting van de oeverkanten, kan er ook gekozen worden voor het plaatsen een damwand.

Soorten beschoeiingen

Er zijn verschillende materialen mogelijk voor het aanleggen van beschoeiingen. Hout  is het meest gebruikte materiaal en geeft ook een warme uitstraling. De meest duurzame keuze is hardhout omdat dit minder snel wegrot en een lange levensduur heeft. Tegenwoordig worden ook andere materialen toegepast, zoals kunststof.

Vraag een offerte aan

Wilt u beschoeiing laten plaatsen en bent u benieuwd naar de kosten? Neem dan contact met ons. Geef uw wensen aan en wij komen persoonlijk langs om uw tuin te bekijken en de mogelijkheden door te nemen. Op basis van deze vrijblijvende afspraak maken we een offerte op maat.

Offerte op maat aanvragen

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
close menu icon
Tekst particulier of zakelijk

Welkom bij De Ruijter Tuinen

Hoveniersbedrijf De Ruijter Tuinen is gevestigd in Polsbroek en al meer dan 20 jaar actief in het Groene Hart. Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven en semi-overheden.

Bent u zakelijk of particulier?

Particulier Zakelijk 

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen