Tekst - Boomverzorging titel

Boomverzorging

Onder boomverzorging vallen alle activiteiten die betrekking hebben op het verzorgen, onderhouden en aanplanten van bomen. Het voornaamste doel van boomonderhoud is de omstandigheden waar bomen in groeien zo aan te passen dat ze hun optimale vitaliteit en conditie behouden en ontwikkelen.

Ook het verwijderen van bomen en boomstronken (ook wel kappen, rooien of vellen genoemd), boominspectie en ziektebestrijding valt onder boomonderhoud.

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
IMG_1409a
IMG_1409a
DSC_0263
DSC_0263
Tekst - Boomverzorging

Boomverzorging door onze professionals

Boomverzorging is een vak apart dat u het beste door specialisten kunt laten doen. Gecontroleerd snoeien en kappen van bomen vereist ervaring. Dit zelf doen kan zeer gevaarlijk zijn en er is vaak groot materieel voor nodig. Een essentieel onderdeel van de werkwijze van onze boomspecialisten is dan ook de aandacht voor veiligheid van mens, haard en dier.

De Ruijter Tuinen heeft een jarenlange samenwerking met ervaren boomverzorgers. Specialisten die veilig en deskundig te werk gaan. Wij als hoveniersbedrijf ervaren een toename in het aanplanten en onderhouden van bomen in allerlei soorten tuinen. Dat is een mooie ontwikkeling, want bomen zijn een bron van leven en verdienen net als de rest van uw tuin goed onderhoud.

Heeft u bomen op uw perceel en zou u graag bomen willen laten aanplanten? Of dient een boom verwijderd en/of verplaatst te worden? Neem dan contact met ons op voor een plan van aanpak.

Neem vrijblijvend contact op

 

Waarom is boomverzorging belangrijk?

Bomen nemen een belangrijke plaats in ons leven in. Ze zijn prachtig, zorgen voor de broodnodige zuurstof, filteren fijnstof uit de lucht en bieden ons schaduw op warme dagen. Bovendien zijn bomen een bron van leven voor allerlei vogels en insecten. Vruchtdragende bomen zijn daarnaast ook nog een bron van voedsel. Het verzorgen van bomen is dan ook van groot belang. 

  • Boomverzorging brengt uw bomen in topconditie. Een boom is een levend organisme dat door zijn omvang sterk van invloed is op onze leefomgeving. Onderhoud is naast waardevol voor de boom zelf, ook in het belang van mens en dier.
  • Zieke of slecht onderhouden bomen kunnen makkelijker omwaaien en enorme schade veroorzaken door afbrekende takken. Met professionele boomverzorging kunt u de kans op schade aanzienlijk verminderen.
  • Door het deskundig laten snoeien van uw bomen, kunt u de groei en vorm van uw boom in het gareel houden. Voor fruitbomen is het op de juiste wijze snoeien van uw boom zelfs van het allergrootste belang voor de opbrengst van de oogst.
  • Boominspectie kan een verplicht onderdeel zijn van uw aansprakelijkheidsverzekering. Om voor vergoeding van schade door bomen in aanmerking te komen stellen verzekeraars dat u een zorgplicht heeft met betrekking tot de bomen op uw perceel.

Vraag een offerte aan

Heeft u bomen op uw perceel staan die gesnoeid, gekapt of verplaatst moeten worden? Neem dan contact met ons. Geef uw wensen aan en wij komen persoonlijk langs om de situatie te bekijken en u te adviseren. Op basis van deze vrijblijvende afspraak maken we een offerte op maat.

Offerte op maat aanvragen

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
close menu icon
Tekst particulier of zakelijk

Welkom bij De Ruijter Tuinen

Hoveniersbedrijf De Ruijter Tuinen is gevestigd in Polsbroek en al meer dan 20 jaar actief in het Groene Hart. Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven en semi-overheden.

Bent u zakelijk of particulier?

Particulier Zakelijk 

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen