Tekst - Groendaken titel

Groendaken

Een groendak is een dak waarop vegetatie groeit. Het is een duurzame en milieuvriendelijke manier van dakbedekking en daarnaast prachtig om te zien. Een dak leent zich niet voor elke vorm van beplanting. Een dak kan erg warm worden, dus de vegetatie moet goed tegen hoge temperaturen kunnen. Bovendien mag het (onder)dak niet te zwaar belast worden. Daarom worden groene daken meestal beplant met sedum (vetplantjes). Deze zijn licht en kunnen goed tegen warmte en blijven bovendien het hele jaar mooi groen en trekken in de zomer veel insecten aan.

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
DE RUIJTER TUINEN_ZUURMOND SCHOOONHOVEN-8796
DE RUIJTER TUINEN_ZUURMOND SCHOOONHOVEN-8796
Schermafbeelding 2020-10-11 om 11.31.21
Schermafbeelding 2020-10-11 om 11.31.21
Tekst - Groendaken

Groendak of sedumdak laten aanleggen

De Ruijter Tuinen heeft jarenlange ervaring op het gebied van groendaken en sedumdaken. We zien dat de vraag steeds verder toeneemt door de vraagstukken en initiatieven op het gebied van klimaatverandering en duurzaamheid.

Een groendak of sedumdak is een prachtige manier om uw leefomgeving te verbeteren. Er zijn diverse mogelijkheden, zoals een groendak op uw tuinhuis, fietsenschuur, aanbouw of huis. Neem contact met ons op, we adviseren u graag over deze bijzondere manier van tuinaanleg.

Neem vrijblijvend contact op

 

De voordelen van een groendak of sedumdak

Een groendak biedt veel voordelen op het gebied van duurzaamheid, isolatie en zuivering.

  • Warmte/koude isolatie: een groendak kan de binnentemperatuur met 5 graden verlagen. In de winter beschermt de dikke beplantingslaag uw huis juist tegen de kou.
  • Geluidsisolerend: een groendak dempt het geluid dat door uw dak naar binnen komt. 
  • Biodiversiteit: de beplanting van groene daken trekt insecten zoals bijen, vlinders, zweefvliegen, kevers en spinnen aan. 
  • Waardevermeerdering: duurzaamheid en energiebesparing zijn ‘hot’. Met een groendak speelt u in op de vraag naar duurzamere woningen.
  • Verbetering leefklimaat:  een sedumdak verdampt de warmte of zweet die uit. Het geeft de warmte als het ware terug aan de natuur, in tegenstelling tot bijvoorbeeld betonnen daken die opwarming van het klimaat als gevolg hebben.
  • Beperking overtollig (hemel)water: een groendak houdt jaarlijks 60 tot 80 procent meer water vast. Met een groendak verkleint u de kans op wateroverlast op uw eigen perceel en in uw directe omgeving.
  • Zuiverend: Groene daken zijn in staat om cadmium, koper, zink en uit water en schadelijke stofdeeltjes in de lucht op te nemen. Een groendak werkt dus als een filter.
  • Duurzaam: een groendak gaat langer mee, een duurzame keuze dus! De levensduur van de dakbedekking wordt met ongeveer 1,5 tot 2 keer verlengd t.o.v. regulieren dakbedekkingen.

Vraag een offerte aan

Wilt u een groendak deskundig laten aanleggen en bent u benieuwd naar de kosten? Neem dan contact met ons. Geef uw wensen aan en wij komen persoonlijk langs om uw dak te bekijken en de mogelijkheden door te nemen. Op basis van deze vrijblijvende afspraak maken we een offerte op maat.

Offerte op maat aanvragen

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
close menu icon
Tekst particulier of zakelijk

Welkom bij De Ruijter Tuinen

Hoveniersbedrijf De Ruijter Tuinen is gevestigd in Polsbroek en al meer dan 20 jaar actief in het Groene Hart. Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven en semi-overheden.

Bent u zakelijk of particulier?

Particulier Zakelijk 

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen