Fotoboek - Moderne en strakke tuinen

De moderne tuin

Moderne tuinen en strakke tuinen zijn al enige jaren zeer populair in Nederland. Het zijn tuinen die die zich kenmerken door rechte lijnen en objecten. Ze zien er niet alleen mooi strak en luxe uit, maar ogen ook overzichtelijk. De tuin is als het ware in ‘vlakken’ ingedeeld.

Naast smaak is een andere reden dat er vaak voor deze type tuin gekozen wordt het onderhoudsvriendelijke aspect. Het is de perfecte tuinstijl als tuinieren niet uw favoriete bezigheid is, maar wel van uw tuin wilt genieten.

Kenmerken van een moderne tuin

Deze type tuin kenmerkt zich door het gebruik van strakke bestrating. Tegenwoordig zie je veel grote keramische tegels. Ook grijs grind, kiezels of een vlonder is een mooie optie. De gedachte dat dit meer onderhoud met zich meeneemt is verleden tijd. Er zijn tegenwoordig namelijk zeer goede oplossingen om onkruid door grind en vlonders tegen te gaan.

Hoge, vierkante of rechthoekige borders worden vaak toegepast in deze tuin. Indien de grootte van de tuin het toelaat is een moderne tuin vaak opgedeeld in twee gedeeltes: ‘dining en lounge’, ofwel een zithoek om te tafelen en een gedeelte met loungebank om te relaxen. Een ander mooi strak effect is een rechthoekige vijver. Dit levert een originele bijdrage aan het strakke lijnen- en waterspel in de tuin. Of wat dacht u van een moderne veranda?

Ook verlichting in een moderne tuin verdient aandacht. Verlichting is niet alleen functioneel, maar is ook een manier om de juiste highlights aan te brengen in een tuin. Denk bijvoorbeeld aan ingebouwde spots en subtiele wandlampen, gemaakt van moderne materialen als RVS. 

Moderne beplanting

De type beplanting in een moderne tuin kan enorm verschillen, want iedereen heeft een andere smaak en stijl. Vaak zien we wel dat er voor een beperkt aantal soorten planten wordt gekozen, die in vlakken ingedeeld worden. Vakbeplanting geeft een strakke, moderne ‘look’. Denk hierbij aan een rij siergrassen of een border vol met lavendel.

De Ruijter tuinen maakt bij het ontwerpen van uw tuin een beplantingsplan waarin uw wensen en onze adviezen samen komen. Hierbij wordt rekening gehouden met de tuinstijl, sfeer, onderhoud en de seizoenen.

Gras en kunstgras

Een gazon in een moderne tuin creëert een mooie groene sfeer. Gras is het hele jaar door groen. Kunstgras is zeker een onderhoudsvriendelijke optie, er zijn tegenwoordig zeer mooie varianten. Maar ‘echt’ gras kan tegenwoordig ook heel onderhoudsarm zijn met de opkomst van robotmaaiers.

Wilt u graag een moderne tuin? Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak. 

Neem contact met ons op Bekijk andere tuinstijlen

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2022 De Ruijter Tuinen Sitemap Privacy Cookies Vacatures Site-Indexerkend leerbedrijf

Designpro.nl | Z-IM

close menu icon