Fotoboek - Moderne en strakke tuinen

De moderne tuin

Moderne tuinen en strakke tuinen zijn al enige jaren zeer populair in Nederland. Het zijn tuinen die die zich kenmerken door rechte lijnen en objecten. Ze zien er niet alleen mooi strak en luxe uit, maar ogen ook overzichtelijk. De tuin is als het ware in ‘vlakken’ ingedeeld.

Naast smaak is een andere reden dat er vaak voor deze type tuin gekozen wordt het onderhoudsvriendelijke aspect. Het is de perfecte tuinstijl als tuinieren niet uw favoriete bezigheid is, maar wel van uw tuin wilt genieten.

Kenmerken van een moderne tuin

Deze type tuin kenmerkt zich door het gebruik van strakke bestrating. Tegenwoordig zie je veel grote keramische tegels. Ook grijs grind, kiezels of een vlonder is een mooie optie. De gedachte dat dit meer onderhoud met zich meeneemt is verleden tijd. Er zijn tegenwoordig namelijk zeer goede oplossingen om onkruid door grind en vlonders tegen te gaan.

Hoge, vierkante of rechthoekige borders worden vaak toegepast in deze tuin. Indien de grootte van de tuin het toelaat is een moderne tuin vaak opgedeeld in twee gedeeltes: ‘dining en lounge’, ofwel een zithoek om te tafelen en een gedeelte met loungebank om te relaxen. Een ander mooi strak effect is een rechthoekige vijver. Dit levert een originele bijdrage aan het strakke lijnen- en waterspel in de tuin. Of wat dacht u van een moderne veranda?

Ook verlichting in een moderne tuin verdient aandacht. Verlichting is niet alleen functioneel, maar is ook een manier om de juiste highlights aan te brengen in een tuin. Denk bijvoorbeeld aan ingebouwde spots en subtiele wandlampen, gemaakt van moderne materialen als RVS. 

Moderne beplanting

De type beplanting in een moderne tuin kan enorm verschillen, want iedereen heeft een andere smaak en stijl. Vaak zien we wel dat er voor een beperkt aantal soorten planten wordt gekozen, die in vlakken ingedeeld worden. Vakbeplanting geeft een strakke, moderne ‘look’. Denk hierbij aan een rij siergrassen of een border vol met lavendel.

De Ruijter tuinen maakt bij het ontwerpen van uw tuin een beplantingsplan waarin uw wensen en onze adviezen samen komen. Hierbij wordt rekening gehouden met de tuinstijl, sfeer, onderhoud en de seizoenen.

Gras en kunstgras

Een gazon in een moderne tuin creëert een mooie groene sfeer. Gras is het hele jaar door groen. Kunstgras is zeker een onderhoudsvriendelijke optie, er zijn tegenwoordig zeer mooie varianten. Maar ‘echt’ gras kan tegenwoordig ook heel onderhoudsarm zijn met de opkomst van robotmaaiers.

Wilt u graag een moderne tuin? Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak. 

Neem contact met ons op Bekijk andere tuinstijlen

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
ND6_2990
ND6_2990

Groene, strakke tuin met weelderigere bloei

De voor-, zij- en achtertuin van deze villa is volledig in balans. Strakke lijnen met groenblijvende heesters. De voortuin kenmerkt zich door weelderige zomerbloei. 

Laat u inspireren
11ak
11ak

Moderne tuin met organische vorm

Bij deze villa is gekozen voor een moderne tuin. Zonder de strakke lijnen maar met een organische vormgeving, omringd door groenafscheiding en weelderige beplanting. Door het gebruik van splitverharding in combinatie met gebakken bestrating blijft het natuurlijke karakter behouden. 

Laat u inspireren
12h
12h

Moderne tuin: Strakke lijnen

Bij deze onder architectuur gebouwde villa maakten wij een moderne tuin. Strakke lijnen, gecombineerd met weelderige beplanting en leibomen.

Laat u inspireren
20sj
20sj

Villa met strakke weelderige tuin

Bij deze villa is gekozen voor een strak lijnenspel met gebruik gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen. Daarmee krijgt deze strakke tuin een exclusieve en luxe uitstraling. Door gebruik te maken van weelderige beplanting wordt sfeer gecreëerd. 

Laat u inspireren
3459dd3d-57ad-4d07-a0ea-262804c13a11
3459dd3d-57ad-4d07-a0ea-262804c13a11

Moderne, strakke en onderhoudsvriendelijke tuin

Het was de nadrukkelijke wens van de klant om veel gras in de voor- en achtertuin te hebben. Er is gekozen voor kunstgras zodat er geen onderhoud nodig is. De combinatie met de weelderige beplanting maakt het geheel wat zachter. De combinatie tussen composiet paden In de achtertuin in combinatie met gebakken stenen maakt de tuin passend bij het huis en de omgeving.

Laat u inspireren
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
close menu icon
Tekst particulier of zakelijk

Welkom bij De Ruijter Tuinen

Hoveniersbedrijf De Ruijter Tuinen is gevestigd in Polsbroek en al meer dan 20 jaar actief in het Groene Hart. Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven en semi-overheden.

Bent u zakelijk of particulier?

Particulier Zakelijk 

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen