Tekst - Sierbestrating titel

(Sier)bestrating

Sierbestrating is bepalend voor de sfeer van uw tuin. De keuze in bestrating is enorm, van oud Hollandse gebakken waaltjes tot Zweeds graniet. Bij elke tuinstijl zijn er vele mogelijkheden. Denk daarbij aan verschillende materialen, kleuren en het legverband. Mooie terrassen en paden zijn van toegevoegde waarde voor de ‘look & feel’ van een tuin en verbinden de verschillende delen en de beplanting tot één geheel.

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
DE RUIJTER TUINEN_ZIJDERLAAN LOPIKERKAPEL-5399
DE RUIJTER TUINEN_ZIJDERLAAN LOPIKERKAPEL-5399
DE RUIJTER TUINEN_ZIJDERLAAN LOPIKERKAPEL-5491
DE RUIJTER TUINEN_ZIJDERLAAN LOPIKERKAPEL-5491
Tekst - Sierbestrating

Sierbestrating laten leggen

De Ruijter Tuinen adviseert u graag over de verschillende soorten sierbestrating, kwaliteit, kleurvastheid, onderhoud en duurzaamheid. In onze showtuin kunt u inspiratie opdoen en de verschillende soorten met elkaar vergelijken, want bestrating moet je in het ‘echt’ gezien hebben.
Sierbestrating is een belangrijk onderdeel in de ontwerpfase van een tuin. Samen met het beplantingsplan en het bepalen van de tuinstijl vormt het de basis voor het aanleggen van uw droomtuin.

Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? Neem contact op met De Ruijter Tuinen.

Neem vrijblijvend contact op


Soorten sierbestrating

Bestrating is er in vele vormen, kleuren en materialen. Een aantal zaken kunnen helpen bij het kiezen van de juiste sierbestrating voor uw tuin. Gaat u voor authentiek en romantisch of juist voor strak en modern?

  • Materiaal: er zijn een aantal soorten bestratingsmaterialen te onderscheiden, namelijk beton, gebakken stenen, keramiek en natuursteen (zoals leisteen, graniet en marmer). Elk materiaal heeft zijn eigen, unieke uitstraling. 
  • Vorm en formaat: van authentiek waaltje tot grote keramische tegels. Het formaat van stenen is niet alleen bepalend voor de uitstraling, maar heeft ook visueel aspect. Sierbestrating kan een tuin groter, kleiner, smaller of breder laten lijken.
  • Kleur: de kleur van de bestrating bepaalt mede de sfeer van de tuin. Warme rood/bruine waaltjes hebben een heel ander effect dan bijvoorbeeld marmeren tegels. Samen met een verlichtingsplan en beplantingsplan is de kleurkeuze van uw bestrating een belangrijk onderdeel van het ontwerpen van uw droomtuin.
  • Verband: bestrating leggen kan op verschillende manieren, dit worden (leg)verbanden genoemd. De meest toegepaste patronen zijn halfsteens, blok, elleboog, visgraat, keper, wild verband en lange lagen.

Vraag een offerte aan

Wilt u sierbestrating laten leggen in uw tuin? Wij komen graag persoonlijk bij u langs om uw wensen en de mogelijkheden door te nemen. Op basis van deze vrijblijvende afspraak maken we een offerte op maat.

Het inmeten van het oppervlak en het bestellen van de gekozen stenen behoort uiteraard tot onze service. Zo heeft u geen zorgen over een teveel of tekort aan stenen en bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Met onze kennis van materialen en grond weten wij exact hoe het resultaat blijvend mooi zal zijn.

Offerte op maat aanvragen

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen

Laat u inspireren door onderstaande foto's

Direct contact

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
close menu icon
Tekst particulier of zakelijk

Welkom bij De Ruijter Tuinen

Hoveniersbedrijf De Ruijter Tuinen is gevestigd in Polsbroek en al meer dan 20 jaar actief in het Groene Hart. Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven en semi-overheden.

Bent u zakelijk of particulier?

Particulier Zakelijk 

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen