Fotoboek - Kind en diervriendelijke tuinen

Kind- en/of diervriendelijke tuin

Kinderen en dieren brengen leven in de brouwerij. Er zijn speelse manieren om uw tuin hierop af te stemmen, zonder daarbij in te leveren op een heerlijk ‘tuingevoel’. Het creëren van een levendige tuin, die praktisch en veilig is lijkt een enorme uitdaging. Toch kunt u echt zoveel kanten op en zijn kindvriendelijke en diervriendelijke elementen met vrijwel alle tuinstijlen te combineren.

Kenmerken van een kindvriendelijke tuin

Een kindvriendelijke tuin biedt plaats aan kinderen om lekker buiten te spelen op een veilige manier. Daarnaast is het natuurlijk fijn als deze tuin ook een heerlijke plek is voor volwassenen om van de tuin te genieten. De tuin moet dus praktisch én tegelijkertijd sfeervol zijn. De ultieme gezinstuin of familietuin voorziet in de behoefte van elk gezinslid.

Er zijn genoeg originele, speelse en creatieve elementen te bedenken voor een kindvriendelijke tuin. Wat dacht u van stapstenen, een zandbak, trampoline, een tuinhuisje, een moestuintje, speeltoestel of hinkelbaan? Of een praktische maatwerk zit- en opbergbank voor buitenspeelgoed?

Daarnaast een fijne zithoek voor volwassenen om, terwijl de kinderen spelen, te genieten van een zomerse dag. Dan is de gezinstuin voor iedereen een leuke plek!

Kenmerken van een diervriendelijke tuin

Dieren zorgen voor een gezellige sfeer binnenshuis én buitenshuis, zoals honden en katten, konijnen, kippen of vlinders, bijen en andere prachtige insecten. Bent u een dierenliefhebber en wilt u hier graag rekening mee houden bij de aanleg van uw tuin? Dan zijn er veel manieren om dit te verwezenlijken.

Denk aan een heerlijk gazon voor de hond om te relaxen of verstopplekjes in struiken en hoge uitkijkpunten voor de katten.

Een ander voorbeeld van een diervriendelijke tuin is natuurlijk de vogel-, vlinder- of bijentuin. Een klein stukje puur natuur aan huis, een ecotuin, waar er voldoende groei, bloei en nectar is voor insecten.

Er zijn twee punten van aandacht als u een diervriendelijke tuin wilt laten aanleggen: erfafscheiding en beplanting. Heeft u liever dat uw huisdieren binnen de hekken blijven? Dan is goede erfafscheiding belangrijk. Bij het beplantingsplan moet daarnaast rekening gehouden worden met de eventuele giftigheid van planten en bloemen voor huisdieren.

Bestrating, erfafscheiding en verlichting

In zowel een kind- als diervriendelijke tuin (of een combinatie van deze twee) zijn bestrating, erfafscheiding en verlichting bepalende factoren. Ook hier komen ‘praktische’ en ‘stijlvolle’ elementen samen.

We zien in deze type tuinen vaak een goede combinatie van bestrating (praktisch) en borders met beplanting (het tuingevoel). In het geval van kinderen is er de mogelijkheid om te kiezen voor een zachte, veilige ondergrond. Of in het geval van dieren een heerlijk grasveld.

In erfafscheiding en schuttingen zijn er veel keuzes en is het belangrijk om rekening te houden met de reden van plaatsen. Bij deze type tuinen is dit meestal veiligheid. Het is een fijn gevoel als u weet dat de kinderen binnen de schutting blijven en huisdieren niet kunnen ontsnappen. Ook de stand van de zon, de hoeveelheid privacy die uw wenst zijn dingen om rekening mee te houden.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een kind- of diervriendelijke tuin? Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak. 

Neem contact met ons op Bekijk andere tuinstijlen

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
close menu icon
Tekst particulier of zakelijk

Welkom bij De Ruijter Tuinen

Hoveniersbedrijf De Ruijter Tuinen is gevestigd in Polsbroek en al meer dan 20 jaar actief in het Groene Hart. Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven en semi-overheden.

Bent u zakelijk of particulier?

Particulier Zakelijk 

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen