38r
38r
IMG_1267
IMG_1267
Fotoboek - Landelijke tuinen

De landelijke tuin

Landelijke tuinen horen echt bij het Nederlandse landschap. Het zijn prachtige tuinen met veel herkenbare elementen van vroeger: vijvers en slootjes, (fruit)bomen, doorkijkjes, verstopte terrassen, oude sierbestrating en veel groen én bloem.

Deze type tuin creëer je niet zomaar. Het mooie van een landelijke tuin of boerderij-tuin is namelijk het ‘gevoel van vroeger’. Een nieuwe tuin aanleggen met deze ‘oude’ look vergt dus goed voorafgaand denkwerk voor een authentiek resultaat.

Een landelijke (boerderij) tuin is een prachtige tuinstijl als u van natuur en tuinieren houdt. Maar ook als u geen groene vingers of tijd heeft, dan kunt u het onderhoud natuurlijk uitbesteden aan de hovenier.

Kenmerken van een landelijke tuin

Deze type tuin kenmerkt zich door veel groen en een ruime speelse indeling, die zowel een open als knus karakter heeft. Er worden vaak natuurlijke materialen gebruikt die verouderd of zelfs bemost zijn. Denk bij beplanting aan weelderige, bloeiende borders, fruitbomen en andere planten die het vrije gevoel van het buitenleven uitstralen.

Geen strakke borders, maar juist paden, (zwem)vijvers, terrassen, gazon en beplanting die in elkaar overlopen. Indien de grootte van de tuin het toelaat is een landelijke tuin vaak opgedeeld in meerdere gedeeltes, waar mens, dier en natuur samenkomen. Een oude hooiberg, unieke veranda of sierlijke pergola passen perfect in dit beeld.

Ook verlichting in een boerderij tuin kan een authentieke sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan het verlichten van oude bomen op de oprit, tot gezellige lantaarns op het terras.

Landelijke beplanting en erfafscheiding

De type beplanting in een landelijke tuin is vaak heel divers en elk seizoen heeft zijn charme. Van rozenstruiken, blauwe regens, knotwilgen en fruitbomen, tot heesters, hosta’s en natuurlijk de bekende hortensia’s. Belangrijk bij het maken van een beplantingsplan is het gebruik van bestaande elementen en een natuurlijke overgang van de tuin naar het landschap.

Voor de erfafscheiding worden er vaak heggen, hagen en houten (schapen)hekken toegepast. En voor een echte ‘boerderijlook’ is brede gietijzeren toegangspoort natuurlijk onmisbaar.

Paden en terrassen

De keuze van de juiste tegels en stenen zijn zeker in een landelijke tuin sfeerbepalend. Paden en terrassen van bijvoorbeeld Hollands baksteen zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam, gemaakt van gebakken klei en komen uit ons eigen land. Daarnaast zien we natuurlijk vaak boerderij-grind rondom de woning en elementen als romantisch gemetselde muurtjes of waterputten die een doorleefde look hebben.

Is een landelijke tuin uw droomtuin? Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.

Neem contact met ons op Bekijk andere tuinstijlen

De Ruijter Tuinen logo
De Ruijter Tuinen
54r
54r

Landelijke & weelderige tuin voor mens en dier

Het was de wens van de bewoners om veel biodiversiteit in hun tuin terug te willen zien. Veel bloemen die de bijen en vlinder zouden aantrekken. Met gebruik van veel natuurlijke materialen hebben we een heerlijke wandeltuin gecreëerd met diverse zit plekken om van het uitzicht te genieten.

Laat je inspireren
9
9

Villa in het groen

De oprit oprijden midden in de rozenperken en volop leefgenot in de weelderige tuin. Wow wat een uitzicht! Genieten van het water en tevens de privacy bij het zwembad opzoeken. Deze tuin heeft het allemaal. Van ontwerp naar aanleg en professioneel tuinonderhoud. 

Laat je inspireren
15h
15h

Weelderig bloemeneiland bij landelijke woning

De bewoners van deze landelijke gelegen woning hadden de wens voor een bloemeneiland. Heerlijk een avondwandeling maken tussen de bloemen. Hierbij hebben we er rekening mee gehouden dat er elk seizoen bloemen te bekijken zijn.

Laat je inspireren
13
13

Landelijke tuin met composiet terrassen

Gebruik maken van de vlonder maar niet meer uitglijden en ontgroenen en dit gevoel meenemen naar het terras grenzend aan de woning. De landelijke omgeving is doorgetrokken naar de tuin. 

Laat je inspireren
2thuis
2thuis

Boerderijtuin met organische vormen

Bij deze landelijke boerderij was het de wens om te kunnen ontspannen en lang van de tuin te genieten. Door de realisatie van een veranda met sauna en relaxruimte hebben we een heerlijke leeftuin gecreëerd! 

Laat je inspireren
19jb
19jb

Tuin met organische vormen voor imker

Als imker wilde onze klant graag een tuin die waarin zijn bijen heerlijk konden vertoeven, maar ook de aanvliegroute van bijenkasten was van belang. Het was de wens om de tuin te voorzien van organische vormen. Met onze plantenkennis en creatieve ideeën hebben we de tuin omgetoverd tot een heerlijke tuin voor mens en dier.

Laat je inspireren
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2021 De Ruijter Tuinen Sitemap Privacy Cookies Vacatures Site-Indexerkend leerbedrijf

Designpro.nl | Z-IM

close menu icon