De kleine tuin en stadstuin
De stadstuin is uw groene oase in een druk gebied. In de meeste gevallen beperkt in ruimte maar zeker niet beperkt in mogelijkheden. In een (kleine) stadstuin of rijtjeshuistuin zien we veel hoogteverschillen, kleuren en dynamische vormen om extra diepte te creëren.
De basis van deze type tuin is vaak een strakke belijning die van binnen naar buiten loopt, zodat de tuin als een mooi rustpunt oogt. Door een goed beplantingsplan kunnen deze strakke lijnen zachter of juist krachtiger gemaakt worden, we noemen dit ‘organisch lijnenspel’.
Praktisch en uniek
Qua tuinstijl kunt u alle kanten op in een kleine (stads)tuin. Als de basis goed uitgedacht is, dan kan er met beplanting, bestrating en verlichting een eigen stijl gecreëerd worden. Het is goed om hier ook rekening te houden met het onderhoudsaspect. Gek op tuinieren of juist helemaal niet?
Bij een kleinere tuin is ‘praktisch’ ook een zeer belangrijk element. Een goede indeling met bijvoorbeeld een compacte (fietsen)schuur op maat of afscherming van de afvalbakken zorgen voor een opgeruimde, overzichtelijke tuin. Zijn er kinderen of dieren, betreed u uw huis voorom of achterom? Dit zijn allemaal punten om rekening mee te houden bij het tuinontwerp.
Bestrating en erfafscheiding
Tegels, vlonders en grind kunnen door hun formaat, vorm, verband en kleur een positief of juist negatief effect hebben op de ruimtelijkheid van uw tuin. Het is dus belangrijk hier een goede keuze in te maken. Het leggen van grote tegels of bijvoorbeeld vlonders in de lengte of juist in de breedte, kan een enorm verschil zijn in de beleving van de grootte van de tuin.
Ook in erfafscheiding en schuttingen zijn er veel keuzes en is het belangrijk om rekening te houden met omgevingsfacturen. Wat is de stand van de zon, is er hoogbouw en hoe is uw tuin gelegen ten opzichte van het huis van de buren?
Wilt uw weten hoe ruimtelijk uw kleine tuin of stadstuin kan zijn? Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.